Vegans & Cruelty Free Makeup

Perfekt för den med känslig hy men även den som värnar om miljön och djuren.

Under de senare åren har världens befolkning kommit till allt större insikt om hur viktigt det faktiskt är att värna om djur och natur. Detta har i sin tur pressat de världsledande företagen till att använda andra, vänligare metoder för att säkerställa produkternas kvalité samt påverkan på oss och miljön. Det är skönt att kunna bära sitt smink med gott samvete vilket gör att fler och fler av världens sminkföretag väljer att tillverka produkter som inte testas på djur eller överhuvudtaget innebär skada för dem. Visst är det fantastiskt att man kan förändra industrier genom att reformera efterfrågan och underbart när empati och sunt förnuft blir en trend för omväxlingens skull, det tycker vi iallafall!


Länge har företag använt djur som försökskaniner till allt ifrån hemska medicinska experiment till att testa kosmetika och andra skönhetsprodukter som dryper av skadliga ämnen på dem. I försök att mäta giftiga effekter så tvingar företagen möss, kaniner, råttor, marsvin och andra djur att svälja vissa ingredienser, de smetar formulan på dem vilket ofta resulterar i allergiska reaktioner och andra konsekvenser som buksmärta, blödningar från nos och mun, kramper och förlamning. Idag är det dessutom bevisat att sådana djurförsök inte till 100% kan fungera som underlag för hur dessa ämnen och sammansättningar skulle påverka en människas hälsa. Det finns också andra tillvägagångssätt för att säkerställa produkternas kvalité, som till exempel att tänka på vilka ingredienser som används istället.

Många företag som producerar Vegan eller Cruelty Free Makeup idag undviker att använda skadliga ämnen i produkterna, då människor världen över genomskådat industrierna och börjat kräva mer hälsosamma och kvalitetsmässiga produkter som dessutom innebär att djuren slipper bli behandlade lika fruktansvärt som tidigare. Fördelarna med att välja vegansk make-up är att du slipper massa ohälsosamma restprodukter, animaliska biprodukter och att dem passar utmärkt till känslig hy. De innehåller oftast mindre kemikaliska ingredienser, vilket huden kommer att tacka dig för. Fördelen med att sminket är märkt som cruelty free är såklart att du kan vara snygg, medan du också värnar om våra fina fyrbenta vänner.

SHOPPA VEGANSK & CRUELTY FREE MAKEUP

Inga varor matchade sökkriterierna.